Донка Симеонова, БСП: Родители и учители настояват за  психолози и педагогически съветници в училище

Да се предвидят ефективни мерки за  безопасно поведение в Интернет и по пътищата, към това призоваха  родители в приемната на народния представител Донка Симеонова и  общински съветници от левицата в Казанлък. „Предизвикателствата са много пред учениците и както от родителите, така и от училището, и от българските институции зависи защитата на децата ни”, споделиха родители на гимназисти с оглед въвеждане на нови правила и строг контрол. „Необходимостта от психолог и педагогически съветник в училище е крещяща, както и от добре квалифицирани ресурсни учители, за да се реализира истинско приобщаващо образование.”, коментираха учители и родители с депутата, които настояват министърът на образованието да въведе като задължителни условия за учебната година.

 

„Безспорно динамичната среда и глобалната мрежа, в която децата днес  се движат  и  същевременно търсят знание и  забавление,  има нужда от нови мерки  и контрол”,  смята Симеонова, която на  срещите си  с представители на образованието поставя и тази тема. Според нея нужни са общи усилия на трите министерства на образованието, на вътрешните работи и на  транспорта, информационните технологии и съобщенията, за спокойствието на семействата и училището.

 

В приемната пред депутата и общинските съветници Пламен Караджов, Теодора Иванова и Петър Митев бяха поставени и въпроси, свързани с  речните корита за адекватно осигуряване защита на населението и инфраструктурата, за промяна на условията при продажбата на земеделска земя, за сечта на дървета в общински терени и частни имоти, за неравните тротоарни настилки, както и лични въпроси, свързани с институции и общински решения.

Донка Симеонова, БСП: Родители и учители настояват за психолози и педагогически съветници в училище

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>