Живко Тодоров :„Политически амбиции стоят зад казуса Бедечка „

Казусът с Бедечка трябва да бъде решен в полза на града, каза в интервю за Телевизия Загора кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него това означава общият устройствен план да бъде променен с цел спасяването на терените северно от продължението на улица „Августа Траяна“ и парцела, собственост на верига хипермаркети. Вижте още и отговор на въпроса защо от десет дни Стара Загора мирише на канализация.
Според кмета на Стара Загора Живко Тодоров предлаганите промени в Общия устройствен план ще бъдат окончателни
Между защитниците на парка и собствениците на терени кметът заяви, че ще отстоява интересите на града
Живко Тодоров каза, че за разлика от други в този казус, той не търси политически дивиденти
В момента се подготвят процедурите за отчуждаване на парцелите на Военен терен, които ще бъдат предложени за обещетение на собствениците. Междувременно се появи още едно предложение за промяна на Общия устройствен план, внесено от общинския съветник Недялко Ангелов, който предлага обособяване на още терени за строеж. Кметът каза, че групата на ГЕРБ няма да го подкрепи, но всеки има право на позиция.
Кметската администрация е извършила проверка заради миризмата на канализация в целия град и е установила, че тя се дължи на тор, с който земеделски производители около „Самара“ и „Зора“ са наторявали нивите си.
Собствениците на земеделските земи трябва да бъдат подложени на огромни санкции от отговорните институции, каза още кметът Живко Тодоров.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>