Областният съвет на БСП-Стара Загора се включва в кампанията, подета от Нинова,  „Нов модел на местна власт”

Регионален форум ще анализира несъвършенствата на закона за местното самоуправление и местната администрация

 

Да се включат в  кампанията „Нов модел на местна власт”, подета от лидера Корнелия Нинова,  реши Областния съвет на БСП в Стара Загора. Идеята е да се промени политиката на закона и да се отрази спецификата на общините в един изцяло нов закон, мотивира областният председател Румяна Динева. Тя предложи  в регионален форум, социалисти и ангажирани в местната власт настоящи и бивши съветници и кметове, да анализират несъвършенствата на закона за местното самоуправление и местната администрация.

 

Според хората с добър опит в общинските дела  Васил Самарски, Даниела Драгийска и Светла Боянчева, като членове на НАПОС  в различни периоди, важен акцент трябва да се сложи върху взаимоотношенията между законодателната и изпълнителната власт, както и двете с останалите институции. Познавачите на изпълнителната местна власт Стайко Генов и Пламен Червеняков представиха пък предимства и недостатъци на досега действащите разпоредби. Всички се обединиха за подготовка на нов законопроект, който да  бъде близо до хората и да отрази реално българската местна власт с политика за развитие на общините.

 

Областните социалисти обсъдиха варианти  за политически инициативи и поздравиха младите социалисти от общинската старозагорска организация за проекта им в Яворово за съхранение на историята и паметните места в региона. Депутатите Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова представиха своята законодателна и парламентарна дейност.

 

Областният съвет на БСП-Стара Загора се включва в кампанията, подета от Нинова, „Нов модел на местна власт”

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>