Стара Загора ще бъде домакин на турнир по стрийт фитнес

Турнир по стрийт фитнес ще се проведе в Стара Загора на 22 юли .
Надпреварата е в рамките на спортна кампания „Ваканция без грижи“, като инициативата се подкрепя активно от община Стара Загора и кмета на града Живко Тодоров.
Целта е децата и младите хора да са по често на спортните площадки през лятната ваканция, като деца в неравностойно социално положение ще се състезават заедно с деца от семейна среда и чрез спорта ще създават нови приятелства. Категориите за участие са: момчета до 17 години и момчета над 17 годишна възраст, както и момичета над 14 години.
Участниците ще получат купи, медал, грамоти и много предметни награди а всички победители в отделните категории, спечелили първо място се класират за участие на финал в град София. Записването става половин час преди старта на турнира на площадката в двора на Професионална гимназия по електротехника „Г. С. Раковски“.

Веригата турнири по „Стрийт фитнес“ до момента преминаха през градовете Мездра, Пловдив и Варна, като след Стара Загора, домакин на надпреварата ще е град Плевен.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>