Георги Гьоков: БСП подготвя законопроект за възрастните хора

„Гласът на обикновения човек остава нечут и няма кой да ни защити нас, обикновените българи”, споделиха на депутата от БСП Георги Гьоков жителите в гурковското село Паничерево.  Битовата престъпност е един от най-сериозните им проблеми в селото. „Не разбираме как полицията не може да реши този проблем, а какво да говорим за останалите, които са характерни и за другите малки населени места.”, допълниха хората, дошли в приемната на Гьоков. Те потърсиха депутата за обществени и лични проблеми, дискутираха казуси, на които институциите с години не дават решения – за високата цена на водата, неизплатените субсидии на кооперациите, съмнителната правоспособност на шофьори, които са неграмотни.  „Тежък проблем очаква България – младите напускат селата, заради безработица и нерешени от държавата въпроси, тенденцията е обезлюдяване  и на малките  градове.”, обобщи Иванка Димитрова, председател на БСП-Гурково.

 

Гьоков и Димитрова се срещнаха с жители на Гурково, които едва живеят с ниските си пенсии и не могат да си позволят здравни услуги.  „БСП води битката за пенсиите в Народното събрание и няма да се откажем да внасяме въпроса за преизчисляването им. Това, което правят управляващите е издевателство над възрастните хора в България”, каза Гьоков и на среща с граждани в Гълъбово, които недоволстват от размера на  пенсиите. „БСП подготвя специален законопроект за възрастните хора, който няма да реши проблема с пенсиите, но ще регламентира домовете за стари хора, статута на пенсионерските клубове и др. Скоро ще го внесем, но не очаквам да бъде приет.”, каза Гьоков. Зам.-председателят на социалната комисия, заедно с председателя на БСП-Гълъбово Светла Боянчева, посети и село Обручище, където хората поставиха въпроса за организиране на безплатни прегледи, които здравното министерство да обезпечи. Те помолиха   за съдействие за работа, за обезщетения, за ремонт на църквата и др.

Георги Гьоков: БСП подготвя законопроект за възрастните хора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>