От 1 юли нови правила за рецептурни и сини здравни книжки

Нови правила за рецептурни книжки и сини книжки за здравно осигуряване влизат от 1 юли. Това ще улесни пациенти и фармаценти, категорични са и от РЗОК – Стара Загора.

Нови правила ще бъдат въведени за рецептурните книжки, с които пациентите вземат лекарствата си по Здравната каса. Разпечатаните рецепти към книжката не трябва да надвишават броя на страниците й.

Това ще улесни пациенти и фармацевти и няма да възникват казуси със спазването на периода на взимането на лекарствата от аптеката, както и допустимия им брой по Каса за една диагноза.

 

 

Книжките, които не отговарят на новото условие ще важат до 1 юли. След това, пациентите ще трябва да си купят от новите образци и да ги заверят.

 

От 1 юли юли влиза и още една промяна. Здравноосигурените лица вече ще трябва сами да си купуват синя здравна карта. Това вече няма да е ангажимент на личния лекар и респективно здравната каса, коментира д-р Йорданова.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>