Загорчетата с благотворителен концерт. Този път раздават усмивки за себе си

Възпитаниците на детки фолклорен ансамбъл Загорче ще играят благотворително в петък , 23 юни в залата на Драматичен театър Гео Милев. Седмици след 40 годишния юбилей те ще покажат красотата на българския танц и ритми, благотворително, играейки за своите нужди. Вижте защо.

Децата ще пеят , свирят и играят за събирането на средства за подмяна на дограмата на сградата, която обитават загорчетата близо 30 години.

 

Бившият пионерски дом в Стара Загора е сграда със 100 – годишна история, днес общинска собственост, и по нея не е извършван сериозен ремонт повече от 50 години.

 

Идеята за по-добри условия на сградния фонд са дали и бивши възпитаници на фолклорния състав – емблема на Стара Загора на последния концерт, по повод 40 години от основаването на Загорче. Десетки бивши възпитаници, голяма част живеейки днес в чужбина, уважиха юбилея.

Билетите за концерта са с минимална цена от 8 лева, но всеки желаещ да помогне би могъл да дари и по-голяма, сподели главният художествен ръководител на Загорче Венелин Кръстев.

Магията на „загорчетата“ очаквайте в петък, от 19.00 часа в залата на Драматичен театър.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>