Спешни ремонти на пътища иска община Мъглиж от Междуведомствената комисия

,Два проекта за възстановяване и ремонт на пътища входира отново община Мъглиж пред Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане. И двата проекта касаят безопасния достъп до две от планинските села в община Мъглиж – селата Селце и Ветрен.

Те са на обща стойност малко над милион и 900 хил. Лв. и съдържат необходимостта от аварийно възстановане на участъци от двата пътя, укрепване и обезопасяване на платното, почистване на земна и скална маса, изграждане на водостоци. Ако тази година не се извърши рехабилитация, селата Селце и Ветрен могат да останат откъснати от общинския център.

 

Аварийно възстановителният ремонт и реконструкцията на част от пътя с. Ветрен – с. Сливето – община Мъглиж е на стойност милион и 200 хил. Лева. Днес той е опасен за жители и туристи, голяма част от които деца.

 

Община Мъглиж неколкократно е обявявала бедствено положение през последните години…

,

Близо 400 подписа с искане за неотложен ремонт на пътя Ветрен – с. Сливето – община Мъглиж са събрали жителите на селата.

 

Работим добре с Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане, благодарение на средства от фонда бе изграден мостта на с. Селце, както и някои укрепителни действия на пътя, категорични са от общинската администрация на Мъглиж.

Въпреки изкърпения път от Мъглиж към с. Селце, извършен със средства от оскъдния бюджет на общината в размер на 192 000 лева, днес очакванията са проектът да бъде одобрен, за да се направи аварийно укрепване на цели 6 участъка на пътното платно, да се изградят водостоци и почисти земната и скална маса.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>