Нова Република осъди Община Стара Загора по Закона за достъп до обществена информация

От ПП „Нова Република” осъдиха община Стара Загора да предостави информация за сключените договори за периода 2015-2017 година. Делото е заведено, тъй като от местната администрация са отказали да предоставят тази информация. Това каза Петър Славов, депутат от 43 НС и член на политическия съвет на партията.
О Административен съд Стара Загора е излезнал с решение на 12 май, по административно дело 117.
„Искаме да разберем има ли сключени договори без проведени обществени поръчки. Трябва да знаем как се изразходват парите на старозагорци”, коментира Славов.
От Нова Република се надяват, че община Стара Загора няма да се бави и ще покаже договорите във възможно най-кратки срокове.

Петър Славов бе категоричен, че като депутат или като физическо лице не е получавал сигнали по темата, но потвърди, че т. нар. Група от депутати за натиск от предишния парламент ще продължи да изисква прозрачност на обществените поръчки и на всички договори….

 

На въпрос към местния лидер на ДСБ Румен Димитров искал ли е информация от общинската администрация за нарушения по Закона за обществените поръчки, Димитров бе категоричен, че не е отправял такива заявления.

Пред ТВ Загора кметът Живко Тодоров заяви, че исканата информация е публична и всеки, който желае може да я провери на сайта на Агенцията за обществените поръчки.
„В община Стара Загора няма нищо скрито. Те поискаха информацията във вид на таблица, а не мисля, че това е работа на общината. Поради тази причина не я предоставихме. Всички търгове са публични и може да се присъства на тях. Всичко се качва и на сайта на община Стара Загора“, каза кметът.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>