Студенти и пътни полицаи в обща кампания за безопасност на пътя

В навечерието на предстоящите Гергьовденски празници, Студентският съвет и ръководството на Тракийския университет, съвместно със сектор „Пътна полиция“ се включват в провеждането на превантивна кампания за пътна безопасност“ Празнувай отговорно“.

Примерът идва от Университета по хранителни технологии в Пловдив, обясни ректорът проф. Иван Въшин.
Кампанията премина с раздаване на информационни материали с препоръки за безопасно движение. На едни от най-натоварените кръстовища студенти от Педагогически факултет раздаваха флайерите и призоваваха шофьорите за безопасно шофиране чрез съдействието на екипи на Пътна полиция.
„Празнувай отговорно“ да стане традиция за университета, се надява Ваня Кехайова, председател на Студентския съвет.
Ще настояваме инициативата да продължи преди всички празници и да помогне за намаляване на жертвите на пътя чрез отговорно шофиране, коментира комисар Илиян Илиев.
Не шофирай пил, не шофирай, ако не си правоспособен, потегляй на път само с изправно превозно средство, са част от препоръките, които получиха шофьорите от студентите от Педагогическия факултет.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>