Гражданите ще решават за парк Бедечка на местен референдум

На 18 юни старозагорци ще гласуват дали да се отчуждят имоти в кв. Бедечка и той да се превърне в парк. Решението беше взето на сесия днес с гласовете на 44- ма общински съветници. Предложението бе на 36 от старейшините, представители на различни политически сили.

С 44 гласа „за“ общинските съветници в Стара Загора днес решиха да бъде проведен местен референдум по казуса „Бедечка“. Инициатори на предложението бяха 36 от старейшините, които са представители на почти всички политически партии в местния парламент.

Допитването до жителите на общината ще се състои на 18 юни 2017 г. Общинският съвет възложи на кмета на Община Стара Загора и общинската администрация да осъществят организационно-техническа подготовка на местния референдум.

Решението за провеждане на местен референдум бе взето с гласовете на 44 общински съветници, четирима бяха въздържалите, гласували против нямаше

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>