Област Стара Загора на второ място по брой свалени регистрационни табели

Област Стара Загора е на второ място по брой свалени регистрационни табели на автомобили след столицата, това съобщиха днес от сектор Пътна полиция. От въвеждането на новите правила на 21 януари до последните дни в областта са свалени регистрационните табели на 75 превозни средства. От Пътна полиция отчетоха резултатите от вчерашната акция „24 часа контрол на скоростта“.
Статистиката сочи още, че намаляват тежките катастрофи, броя на ранените и пострадалите. В същото време расте броят на водачите, които шофират след употреба на алкохол.
Подобна е тенденцията и при дрогираните шофьори, чийто брой се увеличава. Оказва се обаче, че новите санкции са като спирачки за дрифт състезателите. Установените случаи през тази година са по-малко, съобщи новият началник на сектор „Пътна полиция“.
От Пътна полиция са категорични, че предстои засилване на контрола по главните пътища, което цели превъзпитаване на водачите да спазват правилата и ограниченията на пътя, а не налагане на глоби. Ще продължи да се извършва контрол върху водачите, които шофират докато говорят по телефона, както на пешеходците, които пресичат неправилно.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>