Близо три часа се изявяваха на откритата сцена усмихнати талантливи малчугани в Стара Загора, участници в 15-ото издание на детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“.

Над 350 деца от 7 детски градини, 7 читалища и 4 училища пяха и танцуваха на пъстрото пролетно събитие в неделния ден, за радост на стотици граждани, събрали се на площада пред общината.

Плакет и диплом за колективите, ранички и значки за всеки един от изпълнителите получиха участниците от Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, която откри събитието. Тя пожела на всички малки деца, облечени в български народни носии, които са последователите на българщината и са нашето бъдеще, да съхраняват традициите и народните обичаи.

Детско-юношеският фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“ стартира през 2003 по идея на НЧ „Развитие 1878“, с. Дълбоки, което и до днес е негов основен организатор. Събитието е включено в Културния календар на Община Стара Загора.

 

Близо три часа пяха и танцуваха малките участници в „Изворът да не пресъхва“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>