Драгомир Стойнев от БСП: Да се чува гласът на учителя

За коренна промяна в образованието се обяви Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП за България” в Старозагорския избирателен район за предстоящите парламентарни избори. На среща с учители в Казанлък, той сподели идеите на БСП за развитие на образованието.

„Да върнем възпитателната роля, уважението и почитта към учителя. Да се чува гласът му”, призова Стойнев. По думите му това е кауза, за която не трябва да се пестят пари.

 

Стойнев представи програмата на БСП за развитие на образованието, която включва средства до 5% от от Брутния вътрешен продукт, промени в Закона за училищното и предучилищното възпитание, въвеждането само на едни учебник по съответния предмет и др.

 

„Образованието е ключово и за нуждите на бизнеса. Затова ние предвиждаме създаване на национална карта „Образование- икономика” и съвместно с бизнеса ще готвим нужните кадри”, обясни Стойнев. По думите му ще се върне държавната поръчка във висшето образование за специалности, от които се нуждае бизнеса. Ще трябва обаче да се модернизира материалната база, както и да се отделят пари за развойна дейност.

 

Подобряване на инфраструктурата, на качеството на образованието и на заплащането са основните приоритети за партията в образованието. Според Стойнев, развитието на образованието към по-добро е и нещото, което може да обедини политиците.

 

„Образованието трябва да се възприема като ценност от всички български граждани, а не като услуга”, каза пред учителите кандидатът за депутат Иван Кръстев, бивш зам.-министър на образованието. Според него то е най-амбициозната и най-продължителната инвестиционна програма на една страна. Затова в Програмата на БСП това е най-големия и най-подробно разработен раздел.

 

Драгомир Стойнев от БСП: Да се чува гласът на учителя

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>