Димитър Танев: Грижата за хората е разума в програмата на Реформаторски блок – Глас Народен

На среща със симпатизанти в Чирпан днес Димитър Танев, кандидат за народен представител от КП “Реформаторски блок-Глас Народен” за 27-ми МИР-Стара Загора, водач на листата, представи част от предизборната програма на Блока. Разум, родолюбие, развитие са акценти, зад които стои грижа за хората, изграждане на модерна инфраструктура, ред. Това ще се случи, ако държавата има ясни отговорности и ангажименти, които спазва. Образованието е национален приоритет, каза кандидатът за народен представител, но зная, че то върви заедно със зравеопазване и развиване на социалната система. Основен приоритет в здравеопазването ни трябва да бъде Спешната помощ. И ако се спре източването на здравната система, ще има повече пари в бюджета, повече държава в държавните болници. А това за региони като този е жизнено важно. Затова обещавам да прилагаме нашата програма разумно с грижа за вас.

По отношение на социалната система Димитър Танев беше категоричен, че всеки трябва да има достъп до нея, но като поеме своята отговорност. Ако децата не ходят на училище, ако си отказал работа, няма да те подпомага държавата. Той припомни и това, че е  вносител на законопроект да се намалят субсиите за партиите.”Защо да получаваш 10-15 мил. И да ги държиш в банка, когато 4 са ти достатъчни . Това са пари на българските граждани” По схемата, която той предлага партийната субсия ще се намали наполовина.

По-малките населени места имат огромен проблем с инфраструктурата. “Да, магистрали трябват. Няма да коментирам тяхното изпълнение сега. Време е да инвестираме в третокласна и четвъртокласна транспортна мрежа, в болници, социални домове.”

Говорете за икономика, прозвуча в залата. Икономика през дългове не се прави, каза Танев, трябва да харчим толкова, колкото получаваме. Младите хора и работа за тях ще ги остави тук. Но това може да стане, ако успеем да осъществим целта – модерни заводи в индустриална зона, която да използва даденостите на региона, имаме учебните заведения, които ще произведат кадрите, но трябва политическа и институционална подкрепа, която за мен беше и остава кауза за региона.

Хората споделиха страха си от нарастващата битова престъпност. И това е част от грижата за хората, каза Танев. Освен мерки за контрол на мигрантския поток, ние предлагаме и преразпределение на ресурса в рискови региони и видеонаблюдение. Това ще даде спокойствие и сигурност особено на по-възрастните хора.

На срещата присъства и Илияна Ангелова, №19 в листата на  КП “Реформаторски блок-Глас Народен” от Чирпан.

Димитър Танев: Грижата за хората е разума в програмата на Реформаторски блок – Глас Народен

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>