Коалиция „АБВ – Движение 21“ представи листата си в Стара Загора

Коалиция „АБВ – Движение 21“ представи листата си пред симпатизанти за 27-ми старозагорски избиротелен район. Водач на листата, състояща се от 15 личности с различни професионални биографии, е лидерът на партия АБВ Константин Проданов.

Ние сме модерните леви, искаме не просто да присъстваме в следващия парламент, а да бъдем солиден фактор в законодателно отношение, сподели пред препълнената зала на Кукления театър Константин Проданов.

Приоритетите на Модерните вляво „Коалиция АБВ – Движение 21“ са:  борба с бедността и намаляване на социалните неравенства, диференцирани делегирани бюджети в образованието и 30 % увеличение на учителските заплати, ефективно правосъдие,  сигурност на гражданите и укрепване на държавността. Един от основните акценти в програмата на коалицията е  по-справедлива и икономическа издържана данъчна система.

От Коалиция „АБВ – Движение 21“ предлагат безплатни ясли и градини, както и повишаване на обезщетенията за майчинство за втората година от 340 на 460 лева, като част от проблема с демографията на българското общество. Модерните леви са за преобразуване на болниците от търговски дружества в специална категория юридически лица-лечебни заведения. Обяват се и за стъпаловидно намаляване на партийните субсидии.

Представянето на листата завърши с постановка на кукления театър и с призив от лидера на АБВ на тези избори да се сложи край на политическите кукловоди.

 

Коалиция „АБВ – Движение 21“ е с № 8 в интегралната бюлетина!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>