Драгомир Стойнев: БСП поема ангажимент да спаси българските миньори.

„Приемането на конкретни европейски директиви за емисии може да доведе до затварянето на комплекса „Марица-изток”. Поемаме твърд ангажимент, че ще направим всичко възможно  и ще спасим българската енергетика”, каза днес Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП за България”  в Старозагорски регион и бивш министър на икономиката и енергетиката. По думите му, е неразбираемо как от Министерството на околната среда и водите не са намерили лоби в Европейската комисия по проблемите с горивните инсталации на въглища.

 

„Трябва да се окаже нужния политически натиск. Освен нашите евродепутати да се лобира и при тези от други държави. Ако трябва да има изключения за България и Полша”, категоричен бе Стойнев. Според него политика се прави с характер, а не да стоим и слушаме какво ни казват европейските чиновници.

 

Той припомни какво е направено за „Мини Марица-изток” при неговото управление и попита кога ще заработят двата багера осигурени от правителството на Пламен Орешарски.

 

„В ТЕЦ „Марица-изток 2”  финансовата ситуация е все по-лоша. Това обаче не пречи там да се назначават хора”, обясни ексминистърът. Възможно е това да е преднамерено, за да се върви към раздържавяване на централата. „БСП няма да допусне приватизация в енергийния сектор, ще се борим за държавните предприятия”, категоричен бе Драгомир Стойнев.

 

Социалисът обясни още, че икономиката ни трябва да бъде базирана на вътрешни инвестиции и посочи създаването на два фонда за подобряване на средата. Фонд „Индустрия” – за дялово инвестиране и Фонд „Иновации” за млади предприемчиви учени. В програмата на БСП е предвидено и създаването на Български финансов холдинг, където всичко нужно на предприемачите да е на едно място. Ще се изисква и професионализъм в управлението на държавните предприятия, както и прекъсване на връзката между политици и ръководства на фирмите.

 

Драгомир Стойнев представи и листата на Коалиция „БСП за България” за 27-ми многомандатен избирателен район. „Това е печеливша, силна и експертна листа. Тук са хората, които са специалисти в управлението на местната власт, образованието, здравеопазването, икономиката, земеделието, сигурността”, каза водачът. По думите му кандидатите за народни представители от коалицията знаят как да се решават проблеми не само на местно, но и на национално ниво.

 

„Искаме възраждане на българското образование”, категоричен бе Иван Кръстев, бивш зам.-министър на образованието.  Според него основните приоритети са свързани със запазване на същестуващата училищна мрежа, нормативно регламентиране на дуалното обучение, въвеждането на един учебник в обучителния процес и др. Всичко това обаче може да се случи с отделянето на по-голям процент от Брутния вътрешен продукт за образованието.

 

За  подобряване на материално-техническата база и стабилност на системата в сигурността, призова Иван Чолаков, бивш директор на ОДМВР Стара Загора. Според него по-добрите  условията на работа, снижаване на субективния фактор при разкриване на нарушенията и усъвършенстване на хората в системата ще доведат до добри резултати.

 

„Заради икономиката на страната, ако всички са разумни, следващото правителство трябва да има пълен мандат”, категоричен бе Стойнев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>