Фурми по александрийски – един от най-предпочитаните десерти в античния свят, имаха възможност да опитат посетителите на щанда на Община Стара Загора, на най-голямото туристическо изложение в страната „Ваканция и Спа Експо 2017“. На щанда с антична визия в Интер Експо център, София, гостите погалиха сетивата си още с хляб, замесен с вино, сирена и билки, специални пасти със сирена и маслини, кюфтенца, подправени с ядки и билки. Гастроспециалитетите бяха придружени с крафт бира и вина от старозагорския регион, както и сладкиши, предоставени от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.

Многообразните възможности за туризъм в община Стара Загора бяха представени с информация и материали за туристическите обекти, настаняването и конферентната база, както и за местата за хранене, атракции и развлечения на територията на града и общината. Акцент в представянето бяха богатият културен и спортен календар за 2017 година и кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта  2017 г.“

Заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова присъства на откриването на „Ваканция и Спа Експо 2017“. Екипът на щанда представи още антични ястия, приготвени от майстор-готвачите на хотелите „Форум“, „Уникато“  и  Парк-хотел Стара Загора. Те бяха приготвени по автентични римски рецепти, предоставени от специалистите в Регионалния исторически музей – Стара Загора.

В рамките на форума Държавна опера Стара Загора презентира Фестивала на оперното и балетно изкуство, както и най-значимите събития от репертоара  си за 2017 година.

В присъствието на първата „Царица Августиада 2016” Антония Дойчева и нейната подгласничка Радка Антонова, беше представен уникалният Фестивал на виното и културното наследство „Августиада“.

Ваканция и Спа Експо  е най-мащабният международен туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика.

Фурми по александрийски опитаха посетителите на щанда на Община Стара Загора, на изложението „Ваканция и Спа Експо 2017“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>