Недоволство заради надпис на училище

Надпис на училище предизвика недоволство в социалната мрежа и сериозна дискусия „за“ и „против“ . Името на училище „Кирил Христов“ е изписано освен на родния ни език, но и на английски, което смущава някои от старозагорци. Според директора на училището в това няма нищо нередно.
830 са учениците тук. В първи клас се обучават 145 деца, всички останали изучават английски език. Децата нямат специално отношение към надписа на училището, което посещават, за разлика от родителите.
Защо е важно подобен надпис да съществува на фасадата на българско училище с български ученици?
Надписът не е в нарушение на образователните норми, коментира още директорът.
Българските символи са навсякъде в училището, показва бърза разходка на екипа ни. От 2012 година учебното заведение използва настоящата сграда, която е изцяло обновена. Със своята модерна и богата материално-техническа база днес то е сред водещите в региона. Колектив и ученици са носители на редица награди. Докъде ще стигне спорът с името на английски език – остава да видим!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>