КНСБ настоява за нова политика на доходите

КНСБ ще продължи да настоява за нова политика на доходите, каза пред Телевизия Загора председателят на регионалната структура на синдиката Иванка Данаилова.
Последните изследвания показват, че към края на декември за едно 4-но семейство са необходими 2250 лева или 562 лв на човек. Реалната картина сочи обаче, че над 2 милиона българи живеят под прага на бедността със сума под 300 лв, от тях милион и половина са пенсионери. КНСБ работи отдавна в посока подобряване на качеството на живот, но за това е необходима политическа воля, убедени са от синдиката.
С 35,6 % е поскъпнал живота за 10-те години, откакто сме в Европейския съюз, въпреки че през последните три години официално има дефлация и задържане на цените. Това показват данните, представени от КНСБ.
Според данните на КНСБ над половин милион от работещите у нас са заети в нископлатени отрасли, където възнагражденията са до 75% от средната за страната заплата., а разликата в заплащането на труда в Румъния и България става все по-голяма.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>