Започна санитарна резитба на дървета

Звукът се чува край кметството на квартал „Зора“, а дървото е ясен. Опасен е, защото клоните му опират в жиците. За дървото има сигнали от миналата година, а от днес вече няма да притеснява хората.
Санитарната резитба на дърветата в Стара Загора започна по обед и ще се изпълнява по график. Резитбата ще обхване подрязване и обновление на короните на дървета по градските улици и върху общински имоти.

Санитарната резитба, извършвана от общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“, включва частично съкращаване на клоните на дърветата, повдигане на короната, прочистване на сухи клони и отсичане на сухи или опасни дървета.

В старозагорския квартал до ранния следобед бяха обработени 5 дървета. Заради дъжда групата стартира дейност по-късно.

В рамките на две седмици ще бъдат обхванати и дървета по улиците „Сава Силов“, „Волна песен“ и „Димчо Стаев“. Дърветата, които се режат са различни видове – има липа и орех. Направена е специална карта.

Жителите на квартал „Зора“ са доволни от действията на общинското звено

От администрацията напомнят отново, че е необходимо гражданите да се съобразят с извършването на дейностите по подкастряне на дърветата, да не паркират автомобилите си в близост до тях, за да се осигури достъп на автовишката.
На всеки две седмици ще бъде изготвян нов график по сигнали на гражданите, подадени на безплатния „горещ“ телефон – 0800 15 737, или в деловодството на Община Стара Загора.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>