Стара Загора ще участва за втори път в международната верига маратони под наслов“Бягането начин на живот“.
Любителите на бягането могат да се в включат в маратон с дължина 42.195 км, в полумаратон и дистанция 10,5 км. Право на участие в състезанията имат всички български и чуждестранни граждани , като за маратона изискването е лицата да са навършили 18 години до деня на състезанието.
Трасето, което е лицензирано през 2016-та година преминава по бул.“Цар Симеон Велики“, бул.„Никола Петков“, в района на магазин „Метро“ участниците правят обратен завой и по същия маршрут се връщат към Община Стара Загора, откъдето се дава и стартът.
Маратонът е част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“.Организатори са Община Стара Загора, Министерството на младежта и спорта, БФЛА и Асоциация „Спорт в свободното време“, както и местни спортни клубове.
В дебютното издание на веригата маратони през миналия сезон участваха атлети от Кения, Хърватска, Япония, Италия, Португалия, Мароко, Швеция и редица други държави.Намерението на организаторите е да запазят и надградят нивото, както и да осигурят присъствието на елитни маратонци от водещите в тази дисциплина държави.

Маратон от веригата „Бягането – начин на живот“ за втори път в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>