Какво решиха общинските съветници?

Близо час и половина продължи обсъждането на точката за бюджет 2017-ет. Дебатите бяха основно между БСП и ГЕРБ. Сред въпросите, които поставиха от БСП са за това има ли механизми следващите години приходите да се увеличават, какво се прави за здравеопазването, засегната бе и темата за надзора върху изпълнението на проектите.
В отговор на казаното кметът призна, че Общината има забележки по отношение на контрола и че администрацията се старае да санкционира фирмите, които не изпълняват дейностите си качествено. В подкрепа на Бюджет 2017 се обявиха общински съветници от Народен съюз, АБВ и Реформаторски блок.
Илия Златев определи бюджет 2017 като „възможния“ бюджет, а Николай Овчаров го нарече „балансиран, който отговаря на потребностите на Община Стара Загора“.
В крайна сметка бюджетът бе приет, а против гласуваха само представителите на левицата в местния парламент.

Общо 53 предложения разгледаха днес съветниците, сред тях три наредби на второ четене. На първо четене бе разгледано предложението на Николай Диков, председател на ПК по спорт и младежки дейности, за Наредба за изменение и допълнение на Наредба за критериите и условията за финансово подпомагане дейността на отделните и обединени спортни клубове. Съветниците подкрепиха предложението да бъдат създадени абонаментни карти за междуселищен транспорт, с цел подобряване на услугата и в полза на гражданите от третата възраст, които са с постоянен адрес в селата от общината. Картата ще бъде за 10 пътувания, като най-ниската цена е за автобусите до село Хрищени, като тя е равна на цената на 10 билета.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>