Детска кухня ще предлага меню за алергични деца

Детската кухня в Стара Загора вече ще предлага специално меню за деца, алергични към прясно и кисело мляко. То ще влезе в действие от 6 февруари.
В момента 600 деца на възраст от 10 месеца до 3 години ползват услугите на кухнята.
Месечната такса е в размер на 20.00 лв., за 21 купона. Тя се заплаща преди ползването на услугата и е определена в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора, приета с Решение на Общински съвет. Новото меню няма да бъде по-скъпо.
Заявката за храна се прави ежедневно от абонатите, а тя се получава в раздавателните пунктове, след представяне на заверен купон и празен, почистен и измит амбалаж. Филиалите на кухнята са общо 13 за целия град. Храната, която се приготвя за подрастващите е без консерванти, затова трайността ѝ извън хладилник е 5 часа. Родителите са длъжни сами да я получават и транспортират до дома си.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>