БК“Берое“ завърши като лидер в група А на Балканската лига

„Берое“ поведе още в самото начало на двубоя в общинска спортна зала Стара Загора. Старозагорци водиха с 19:9. Последва обаче серия от 10:0 за гостите и частта завърши с минимален аванс за старозагорци с 23:19.
Гонитбата между двата тима продължи и през втората част.
„Зелено-белите“ обаче не изпуснаха лидерството в резултата, въпреки че гостите се доближиха само на точка в средата на частта.
Добрите изяви на Аарън Джоунс и играта в нападение осигуриха аванс от 11 точки на полувремето– 47:36.
В третата част „Берое“ успя да задържи аванса си и дори да го увеличи на 17 точки – 68:51. В началото на последната част играчите на „зелено-белите“ реализираха две поредни тройки чрез Тихомир Желев и Тенчо Тенчев и авансът скочи до 21 точки. До края старозагорци не позволиха изненада и записаха трета поредна победа в надпреварата.
Следващата седмица „Берое“ започва участието си във втората фаза на Балканската лига. Съперници там ще бъдат четвъртия отбор от група А,както и тимовете заели второ и трето място в група В.
Преди това обаче „зелено-белите“ ще се изправят срещу тима на „Лукойл Академик“ в среща от НБЛ. Двубоя ще се играе в събота в Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>