Осиновяват ли старозагорци домашни любимци?

В общинския приют за безстопанствени животни Полина Георгиева започва работа на 5 декември. Тя е новият управител тук, по образование е ветеринарен лекар. В първия работен ден за Полина в приюта има около 70 кучата, много от тях малки.
Расте броят на домашните любимци, които са без стопани и се налага да постъпват в общинския приют, където се грижат за тях, сочат наблюденията на работещите тук.
Повече от половината кучета, постъпили през настоящата година, са били осиновени. Така е и през последните седмици.
Осиновителите са всякакви хора, както млади, така и на по-солидна възраст.
За щастие, освен осиновители, не липсват и дарители. Приютът е основан на 15 март 2005 година. От общинския бюджет всяка година се отделят средства за ефективното функциониране на Приюта.
В приюта се води регистър, в който се вписват пълни данни за всяко заловено куче. Всеки ден, включително в почивни и в празнични дни, има дежурен служител,който да се грижи за настанените животни. Повече за дейността на приюта може да се информирате от страницата му във Фейсбук.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>