Проекто-бюджет 2017- около 100 милиона лева.

Около 100 милиона лева ще бъде бюджетът на община Стара Загора за 2017 година, каза в студиото на ТВ Загора главният й финансист Цанка Ганева. Той ще бъде сходен с този за 2016 година, уточни тя.
Размерът на данъците и таксите за старозагорци остава непроменен през следващата 2017 година, каза още главният финансист Цанка Ганева. Новият бюджет на Общината ще бъде гледан на сесията през януари
В инвестиционната програма са предвидени средства за инфраструктурата на кв. Три чучура- север, както и за ремонт на СУ“Железник“ и ГПЧЕ“Ромен Ролан“.Повече пари са предвидени за спортни съоръжения, предвид факта, че Стара Загора ще бъде европейски град на спорта следващата година.
През 2017 година ще бъде реновирана пешеходната зона на Стара Загора както и централния площад, което ще се финансира изцяло с европейски средства. Ще бъдат запазени средствата за културни дейности. Ще има леко увеличение на работните заплати в администрацията, заради увеличението на минималната работна заплата.

Категория: Без категория
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>