Как се живее край релсите?

Част от живота на Руска Петрова преминава в Хитрино, а днес я откриваме да пресича релсите в Стара Загора.
12 декември е обявен за Ден на национален траур за жертвите на жестокия инцидент в шуменското село. Старозагорци са съпричастни…
Жп прелезът, който е в квартал „Самара 1“ , е оживен. Стари табели предупреждават. Все има кой да премине. Някои от пресичащите се оглеждат за влак, други карат по инерция. Според хората, които живеят наблизо, релсите обаче крият опасности.
Оглеждаме железопътната инфраструктура. Тук-там има цифри, които със сигурност съдържат важна информация. Без да сме специалисти се опитваме да разберем дали всичко си е на мястото. В същото време хората настояват за промени в БДЖ.
Общо 10 милиона лева са отпуснати от правителството на Хитрино за справяне с последиците от бедствието, стана ясно днес. Такъв е и призивът на Руска, която преди години е живяла в Хитрино – държавата да помогне на хората и да не ги изоставя!!!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>