Два приза за Стара Загора

Два приза получи Стара Загора.
На специална церемония в Европейския Парламент в Брюксел Стара Загора бе отличена за постиженията си в изграждането на спортна инфраструктура и организирането на спортни дейности. Призът „Европейски град на спорта за 2017-та година“ получи зам.-кметът Красимира Чахова. Събитието е организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския Парламент Андрей Ковачев, и неговия испански колега Сантяго Фисас, както и със специалното сътрудничество на
Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe).
На церемонията присъстваха още евродепутатът Ева Паунова и общинският съветник Николай Диков, председател на Комисията по спорт и младежки дейности.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пък стана победител в категория „Спорт и младежки политики” в конкурса „Кмет на годината”.Церемонията по награждаване на победителите се проведе в София.
„ Докато в София ни връчваха награда за младежки политики и спорт, в Брюксел ни обявиха за Европейски град на спорта за 2017 г. Не можах да присъствам (заради контузия на спорт:)), но съм благодарен на екипа на Общината, който получи наградите и стои зад тези успехи! Те са за Стара Загора, за нашите уникални спортисти и треньори, които прославят града ни по целия свят! Благодаря на всички!“ отправи поздравленията си в социоаните мрежи кметът Живко Тодоров.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>