Министърът на туризма посети Стара Загора

7 милиона чуждестранни туристи са посетили страната ни, имаме 15% ръст на годишна база, отчете в Стара Загора министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя участва в среща с представители на туристическия бранш в региона, организирана от кмета Живко Тодоров. „Да превърнем страната ни в целогодишна туристическа дестинация и да разгърнем максимално потенциала, който има държавата“, такива цели очерта Ангелкова.
За последните 8 месеца област Стара Загора е посетена от близо 100 хиляди туристи.
Старозагорска област е изключително богата на културно-историческо наследство, минерални извори и с възможности да се развиват всички форми на туризма, посочи още министърът.
Предстои България да се превърне в столица на туризма с предстоящата световна конференция на тема: „Древните цивилизации и модерният туризъм“. Домакин ще бъде София от 29 ноември до 1 декември. Очаква се страната ни да посрещне над 800 туристи от 125 държали, сред които 25 министри на туризма.
Министър Ангелкова коментира и актуалните проблеми в сферата на туризма и мерките, които се взимат за преодоляването им, сред които и промени в различни наредби. Как кадрите да останат в страната, създаване на 6 браншови организации и на Съвет по туризма, са сред инициативите за развитие на туризма.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>