Кандидатът за вицепрезидент на АБВ проф. Любомир Халачев представи най- новия си филм „Бойните маршове на България“

Кандидатът за вицепрезидент на АБВ проф. Любомир Халачев представи предпремиерно в Стара Загора филмът си „Бойните маршове на България“. Събитието бе в рамките на кандидат-президентската кампания. Стара Загора е третият град в страната, в който се прожектира филмът. Официалната му премиера е през декември в София. Проф. Халачев и лидерът на АБВ Георги Първанов се срещнаха със свои почитатели часове преди Денят на народните будители и събитието премина изцяло под този знак
Проф. Любомир Халачев подчерта, че в началото на миналия век България е била във възход, защото е била обединена от национални идеали. Той попита защо когато се говори за отбрана, става дума само за купуване на техника, а не за образование на млади офицери. И защо приоритет е отчитането на финансовата инфлация, а не на моралната, която се увеличава със страшна сила.
За празника на народните будители говори и лидерът на АБВ, президентът Георги Първанов. Той припомни също, че Регионалната библиотека „Захари Княжески“, в която се проведе срещата, е първата библиотека в страната, построена в годините на прехода.
Георги Първанов подчерта, че когато говорим за отстояване на национални интереси, един от примерите как се прави това са действията на кандидатът за президент Ивайло Калфин.Негова е заслугата например, върху евро банкнотата да стои и надпис на кирилица.
В България липсва дебат какво е модерен патриотизъм, каза още Георги Първанов

Номерът на бюлетината на кандидат президентската двойка Калфин- проф. Халачев е 15.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>