Арест заради убийство

Окръжният съд в Стара Загора остави в ареста 19-годишния Румен Славов. Той е обвинен в умишлено убийство с цел прикриване на друго престъпление – блудство. Жертвата е 85-годишна самотноживееща жена в гълъбовското село Медникарово.

Според данните до момента, на 4 март Славов е влязъл в дома на старицата, ударил я е по главата с твърд предмет, извършил блудствени действия и е започнал да я души. На следващия ден жената е открита мъртва от съседка. Румен е задържан на 11 март в Медникарово. Три дни по-късно състав на Окръжния съд в Стара Загора му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“. От тогава Румен се явява пред съда за четвърти път с искане за по-лека мярка за неотклонение. Днес защитата му поиска домашен арест.
В съдебната зала обвиняемият поиска отвод на прокурора и заяви, че му е омръзнало да лежи по арести и затвори, както и че иска домашен арест. Съдът обаче остави без уважение искането, като бе посочено, че за престъплението, в което е обвинен се предвижда лишаване от свобода за срок от най-малко 15 години. Очаква се делото да започне на 17 ноември, за която дата е насрочено първото заседание.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>