Световен ден за борба с рака на гърдата

19 октомври е Световен ден за борба с рака на гърдата. С хепънинг пред сградата на Общината и раздаване на информационни брошури бе отбелязан световния ден. По-късно сградата на администрацията бе осветена в розово. За първи път у нас административна сграда засиява по този начин като знак на съпричастност .

Събитието е част от четиримесечната кампания на Комплексен онкологичен център – Стара Загора „По-силни срещу рака”, която стартира в началото на октомври. Кампанията е насочена към профилактика на онкологичните заболявания при жените .Увеличава ли се броят на болните в региона?
По данни на Комплексния онкологичен център през стационарния му блок са преминали над 10 хиляди болни за 2015-а година, а в Диагностично-консултативния блок са извършени 35 хиляди прегледа.
Нарастващият брой на пациенти с онкозаболявания, е в основата на кампанията за популяризирането на профилактиката сред жените и създаване на навик за посещение на профилактични прегледи. Посланието на специалистите?
Партньори на кампанията са Община Стара Загора, Социална мрежа за здраве, Зонта клуб Стара Загора, сдружение „Свят без граници“ ,със съдействието на Международния младежки център.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>