Оставиха в ареста шофьор на бежанци

Окръжният съд в Стара Загора остави в ареста 29-годишния Митко Лалов, който е обвинен за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона.

На 11 октомври на автомагистрала „Тракия“ , на 205-я км в посока София се е движел таксиметров автомобил марка „Дачия Логан“ със софийска регистрация, управляван от обвиняемия. При проверка се оказва, че в автомобила пътуват 12 лица от афганистански и пакистански произход, между които дете, ненавършило 16-годишна възраст. Те влезли в България без документи за самоличност.
На 14 октомври прокуратурата е внесла искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на шофьора на автомобила.
Съдебния състав обаче е решил, че такава мярка се явява несъразмерно тежка спрямо извършеното престъпление и определя „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. Прокуратурата внесе протест.
Така днес съдът измени мярката за неотклонение от парична гаранция в „задържане под стража“. Сред мотивите на съда са, че има висока степен на обществена опасност, защото обвиняемият е извършил престъплението през нощта с особена дързост предвид случващото се към момента в страната.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>