Шампионка се бори за рампа

Параолимпийската шампионка Иванка Колева живее в общинско жилище в квартал „Казански“ от около три години. Оттогава е и борбата й за рампа, за да стигне нормално до входната врата на апартамента. Че зад стените му има спортист, печелил златни медали и носил славата на България по света си личи по знамената с бяло, зелено и червено.
За общинското жилище Ваня плаща месечен наем от 56 лева. Тя не живее непрекъснато тук, обитава и стая в Дома на инвалида. Пътува много по лагери и състезания, тъй като спортната й кариера не е спряла и за миг. Мечтата и е да има уютен дом, в който да посреща гости и да се грижи за своите домашни любимци – Сара, Тери и Томи.
Последното й спортно участие бе олимпиадата в Рио де Жанейро. Там тя зае шесто място на тласкането на гюле и бе десета на хвърляне на диск. Споменът от далечната дестинация са магнитчетата на хладилника и малък сувенир.
Съседите знаят, че на първия етаж живее шампион, на който му е трудно да си дойде вкъщи и да излезе от дома си.
Преди Рио де Жанейро Ваня се върна от Европейско първенство по лека атлетика в Италия със златен и сребърен медал. Сега живее с надеждата за още една олимпиада и за така чаканата рампа….

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>