Държавна опера представи творческия състав на „Травиата“

На пресконференция днес беше представен творческият екип на операта „Травиата“ от Джузепе Верди, която ще бъде показана на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 30 септември.
Ролята на Жорж Жермон ще изпълни Александър Крунев.Въпреки, че вече има над 350 изпълнения зад гърба си той има особен сантимент към тази роля, тъй като е била първа в кариерата му.Ролята на Виолета Валери, ще изпълни Беса Лугичи от Косово, която е познатата на старозагорската публика от премиерния спектакъл на „Лучия ди Ламермур“ Беса Лугичи от Косово.

В пресконференцията участва и Салваторе Русо, който е сценограф и художник на подготвяната за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство премиера на операта „Селска чест“ и балета „Делвата“.
„Харесва ми да работя за фестивал, в който се акцентира на постановки със значима сценография и костюми. Такава беше и постановката„Лучия ди Ламермур“, за която сътворих костюмите. Намирам много общо между цветовете и костюмите на Сицилия и България, защото вече познавам страната ви от 25 години и съм очарован от нея“

В предстоящата Нощ на изкуствата Опера Стара Загора ще се представи на различни сцени,което се случва за първи път“ – информира Огнян Драганов, директор на Операта. На Лапидариума в Историческия музей ще се представи спектакъла „Слугинята господарка“ , на сцената на Античния форум ще се изявят Трио „Гранди Тенори“, в Регионалната библиотека и в Художествена галерия ще има камерни концерти с участието на солисти от Операта.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>