Христо Тиляшев: Очаквам да бъда оправдан!

Започна повторното разглеждане на делото за влаковата катастрофа край Калояновец. До това се стигна, след като Пловдивският апелативен съд отмени наложената присъда на машиниста Христо Тиляшев и върна делото за разглеждане от друг съдебен състав заради наличие на съществени процесуални нарушения.
Според пловдивските магистрати липсва оценка на доказателствения материал, в мотивите на съда не са коментирани събраните сведения от свидетелските показания и съответно не са съпоставяни с другите доказателства. Съдът не е обсъдил данните от експертизите – са час от мотивите на съда в Пловдив да отмени присъдата.

От Старозагорския окръжен съд Тиляшев получи присъда от 8 и половина години затвор, а днес пред Телевизия Загора заяви, че очаква да бъде оправдан.
За заседанието присъстваха граничари, тъй като мъжът е бил граничар на времето. Колегите му изразиха моралната си подкрепа.
Тиляшев бе представляван от двама адвокати.
В началото на заседанието стана ясно, че в това дело исковете на БДЖ и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ няма да се гледат.

На 16 февруари Тиляшев бе признат за виновен в това, че на 12 юли 2014-а година в района, западно от жп гара Калояновец при управление на бърз влак като помощник – машинист нарушл правилата за движение, в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на Венко Тодоров и телесни повреди на четирима пътници.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>