Масов крос и демонстрации за Европейската седмица на спорта в Стара Загора

С масов градски лекоатлетически крос и демонстрации на клубовете на 17-ти септември Стара Загора за втори път ще се включи в Европейската седмица на спорта. В нея участват още 9 български града с организиране на множество спортни събития за хора от всички възрасти.

Богатата спортна програма е посветена на инициативата на Европейската комисия, насочена към насърчаване на спорта и физическата активност в цяла Европа. През 2016 г. тя се провежда за втори път под мотото „Да бъдем активни!“. Целта на #be active  е да насърчи целогодишните занимания със спорт и спортни дейности.

В събота, 17-ти септември, от 10.00 часа на площада пред Община Стара Загора  всички спортни клубове в града ще направят традиционните спортни демонстрации. Гост на събитието ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

В 11.30 часа стартира масовият лекоатлетически крос. Община Стара Загора очаква желаещи от всички възрастови групи да се включат в кроса. Осигурени са награди не само за победителите, а и за най-атрактивните и активни участници.

Седмицата на спорта е за всеки, независимо от възрастта, произхода или нивото на спортна подготовка. Общото между участниците е желанието да спортуват и да живеят активно.

Масов крос и демонстрации за Европейската седмица на спорта в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>