На 6-ти септември Стара Загора чества 131 години от Съединението

С тържествен общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя Община Стара Загора ще чества 131-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Началото на ритуала е на 6 септември, в 10.30 ч., пред „Паметника на загиналите във войните старозагорци“ в парк „Александър Стамболийски“ (Алана). В него ще участват и Втора тунджанска механизирана бригада.

Непосредствено след ритуала, от 11.00 ч. в същия парк ще започне Песенният празник „Средногорско ехо“ на Туристическо дружество „Сърнена гора“.

В деня на Съединението своя празник отбелязват и селата Сладък кладенец, Пряпорец и Малко Кадиево. В с. Пряпорец, в салона на НЧ „Христо Ботев 1928“ от 12.30 ч., Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ ще изнесе празничен концерт. В с. Сладък кладенец и в с. Малко Кадиево празникът ще бъде отбелязан с фолклорна програма на Площада, съответно от 10.30 ч. и 17.00 ч.

 

На 6-ти септември Стара Загора чества 131 години от Съединението

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>