Защо захарният памук е още на мода?

69-годишният Ахмед Мустафа продава захарен памук и други сладкарски изкушения близо до Зоопарка в Аязмото. Занаятът му е по наследство…

Сладък ли му е животът на майстора, след като ежедневно е заобиколен от захарни емоции?

Старозагорецът е доволен, че въпреки конкуренцията на сладкарската индустрия, старият памук остава класика.
Всъщност, според старите източници, захарният памук се появява през далечната 1904 година. Старозагорският майстор пази спомени не от тогава, а от малко по-ново време. Разказва ни една от случките.
Чудим се коя е най-важната съставка за пухкав и сладък захарен памук.
Цената на големия памук е 2 лева, близалките са по левче.

Импровизираната сладкарница отваря врати около 10 и 30 часа и затваря малко преди слънцето да каже „Лека нощ“!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>