По следите на дините….

Тръгваме по следите на дините….. Първата ни спирка е сергия на ул. „Геренал Гурко“. Мястото години наред се заема с подобна цел. Посреща ни усмихнат търговец. Продукцията му е от меката на червеното изкушение – Харманли, а портфейлът – пълен.
Решаваме да тестваме продавача, който е дългогодишен шофьор в градския транспорт, за това добре ли борави с килограмите на дините, както с километрите по правите улици на Стара Загора. Оказва се, че има точно око.
Отиваме при дини и пъпеши от Любимец – също прочут край с вкусния летен десерт.
Този звук от кантарчето чува често Катя Донева. Тя е главното действащо лице на този временен търговски обект. Клиенти всякакви, има и такива, които купуват за първи път.
Според Катя всеки опитен продавач може да прецени коя е хубавата диня…
Третата ни спирка…
И тук дините са произведени в района на Харманли. Клиентите не били толкова, колкото други години. Причината е финансова, споделя продавачката. Иначе динята има най-малко 10 ценни качества. Освен че се ползва при диети и подобрява настроението, съдейства за забавяне на процеса на стареене….

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>