Възможности за сътрудничество в областта на екологията, медицината, културата и спорта, обсъдиха на делово посещение в Гърция кметът на община Гълъбово Николай Тонев и областният управител на област Стара Загора Георги Ранов. Те бяха придружени от председателя на Общинския съвет Светла Боянчева, заместник кметовете инж. Пламен Бараков и Димитър Василев, Управителя на МБАЛ Гълъбово д-р Гошо Грозев. В работните срещи участие взеха общински съветници и управители на общински фирми. Екологията и здравеопазването са приоритетни в работата на общинската и областна администрация в района на град Александруполис. Кметът на общината Евангелос Ламбакис подчерта, че фирмите от Гълъбово и региона са добре дошли със своите стоки и иновативни идеи. Николай Тонев предложи на отбора по футбол на града да премери сили с „Ботев“ Гълъбово, а заместник кметовете с ресори енергетика и екология на двете общини поставиха началото на бъдещ диалог за съвместно участие в европейски проекти.
Заместник управителят на Източна Македония и Тракия, регион Еврос, Димитриос Петрович обсъди с областния управител Георги Ранов и кмета на община Гълъбово Николай Тонев възможностите за ранно оповестяване при покачване нивото на реките от водосборния басейн на Марица и водещата роля на кметовете в комитета на регионите в ЕС.
В град Комотини бе коментирано бъдещото участие на старозагорския бизнес в регионалното търговско изложение през есента.
Управителят на МБАЛ Гълъбово д-р Гошо Грозев покани водещи хирурзи от най-голямата университетска болница в Тракия, тази в Александруполис, да проведат безплатни прегледи на пациенти от Гълъбово, както и да извършат операции по най-новите методи, в които болницата е пионер. Договорено бе и краткосрочно обучение на лекари от Гълъбово в Александруполис, както и участие в конгреси и конференции с доклади и научни съобщения.

ГЪЛЪБОВО ИЗЛИЗА НА БЯЛО МОРЕ

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>