20 акта заради липа, продават я в Катуница

Малка уличка в Стара Загора. Часът – около 12 и 10. Двама мъже току-що са спрели да метат липа по земята. Гредката е особено популярна напоследък в града на липите. Автомобилът, с който се движат не е със старозагорска регистрация. Метенето продължава през целия ден от различни хора, градът не е разпределен от тях по райони.

Кольо е категоричен, че липата, която събира и продава се използва за козметични продукти.
В Стара Загора заради липата за около месец има съставени 20 акта от служители на звено „Контрол екология и чистота“ към Общината. По-голямата част от тези актове са съставени на лица, събирали липа от земята.
Основанието е точка 18, член 63 от Наредбата за управление на отпадъците и опазването на чистотата на територията на Община Стара Загора. Съгласно текста от Наредбата се забранява чупене на клони при бране на липов цвят, както и събирането му от земята. Наредбата е публикувана в сайта на Община Стара Загора и може да бъде прочетена от всеки.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>