„Берое“ срещу „Радник“ в лига Европа

„Берое“ ще се изправи срещу „Радник“ (Бийелина, Босна и Херцеговина) в първи квалификационен кръг на Лига Европа.

Сред най-големите успехи на „Радник“ личат трикратното постижение за първо място в Първа лига на Република Сръбска, която е административна област от Босна и Херцеговина, и четирикратен носител на Купата на Република Сръбска.
През изминалия сезон 2015/16 „Радник Бийелина“ печели за първи път в своята история Купата на Босна и Херцеговина, като по този начин си осигурява и квота за евротурнирите, в които се явяват и като дебютанти.

„Определено можеше да ни се падне и по-лек противник. Босна и Херцеговина бе участник на последното световно първенство по футбол, което означава, че футболът им е на добро ниво. Отборът на „Радник“ е опитен тим, който разполага и с млади играчи. Това, което се опитваме и ние да направим в „Берое“ коментира ст.треньорът на „Берое“ Александър Димитров.

Първият двубой между „Берое“ и „Радник“ е насрочен за 30 юни , като домакин в него ще бъде „Берое“ Реваншът е седмица по-късно.

Категория: СПОРТ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>