Събор за Еньовден

Над 800 участници ще се включат в тазгодишното издание на Традиционния събор на първата жътва, билко и водолечението и здравословното хранене по повод Еньовден. Съборът ще бъде три дни на Старозагорските минерални бани. Счита се, че срещу Еньовден различните треви и билки придобиват най-голяма лечебна сила.

През нощта ще може да преспи в символичния палатков лагер, за да може да посрещне изгрева и първата роса, за която се смята, че е най-лековита.Босоногото хоро, символ на Еньовден , ще се извие с изгрева на слънцето на 25 юни.
Песни и танци на състави от всички читалища и клубове от селата, съорганизатори, както и от областите Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Пазарджик и други, ще радват жителите и гостите на Старозагорските бани. Сред изненадите за гостите ще са „Селски двор“ „Чаршия на занаятите“, а за първи път в специално обособен кът, ще има изложба, посветена на каракачанското куче.

Организатори на празника са Община Стара Загора,кметства и читалища на над 10 села в общината, институции и неправителствени организации. Съборът няма състезателен характер.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>