Нови обитатели в старозагорския зоопарк

Старозагорският зоопарк е с над 10 нови обитатели – за първи път едновременно се раждат два козирога, лама, елен и се излюпват седем малки птици ему.
Поколението на големите нелетящи птици зарадва искрено служителите в Зоопарка, тъй като е изключителна рядкост ему да създаде поколение в подобна среда.
Козирозите, които създадоха поколение преди около два месеца, също се чувстват добре. Малките се адаптират бързо. Ясен е вече полът им -те са мъжко и женско.
Стадото на ламите в зоопарка също се увеличи преди 15 дни с едно грациозно черно-бяло бебе, както и двойката благородни елени. Тя за втори път се сдобива с поколение. Старозагорският зоопарк е любимо място за посетители от цялата страна. Днес деца и възрастни също се радваха на обитателите му.
Със статута на спасителен център, получен през септември, миналата година, екипът на зоопарка отглежда и две осиротели сърни, мъжка и женска, предадени от Държавно ловно стопанство „Кормисош” и Горско стопанство – Мъглиж. Не е важна големината на колекцията тук, а успешното развъждане на видовете, категоричен е д-р Михайлов. Бройката на обитателите се променя динамично и е между 380 – 420. Животните са над 80 вида. Сред работещите в зоопарка са 9 гледачи, 1 биолог и 1 зооинженер.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>