Няма старозагорски училища в топ 10 по успех на матурите по български

Зрелостниците вече могат да видят писмените си работи от матурите в училищата, които завършват, каза в студиото на ТВ Загора Татяна Димитрова, началник на Регионалният инспектора по образование. Старозагорска област е на 8- мо място по среден успех на изпита по български в страната- 4.16. Средният успех в България по български език е 4.17. За съжаление няма старозагорско училище, което да е в топ 10 по успех от държавните зрелостни изпити.
274 са отличните оценки по български език в областта като само 10 от тях са пълни шестици. 193 са двойките.В топ 10 на най- добрите училища според оценките от матурите няма старозагорски училища. В областта с най- висок успех е ГПЧЕ „Ромен Ролан“.
Писмените работи вече са в училищата и зрелостниците могат да ги видят в присъствието на учител от училището, което завършват без предварително писмено заявление за това.

Категория: Без категория
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>