Годишна художествена изложба на школите към ЦНКИ

96 грамоти получиха възпитаниците на школите по живопис, малка пластика и приложно изкуство към Центъра за наука, култура и изкуство на годишната си изложба. В професионалната изложбена зала „Байер“ малките творци бяха представили най- добрите от работите си през цялата година.
Над 100 деца изпълниха залата на Байер в Стара Загора, за да видят творбите си , направени от тях в школите по живопис, приложно изкуство и малка пластика към общинския Център за наука, култура и изкуство на община Стара Загора. Годишната изложба е най- голямото и вълнуващо събитие за децата, техните родители както и за техните учители. И всяка година има по нещо различно
Интересна комбинация малки пластики може да видите тази година в зала Байер. Едната е на майката, когато е била на 9, другата на дъщерята, която сега е на 9г. В школата по живопис за първи път представят линогравюри- изключително трудна и вече рядко срещана техника.
На откриването ръководителят на дружеството на българските художници в Стара Загора доц. Злати Златев призова за аплодисменти за малките ходожници и техните учители.
Всички деца получиха специални грамоти , подаръци и много целувки.

Категория: Без категория
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>