На баня в Ягода? Мисията е възможна…

Първа копка по проекта за изграждане на водопровод за банята в Ягода бе извършена днес. Проектът е на стойност 200 хиляди лева. Средствата за дейностите са общински. Това е първа стъпка към възстановяване на комплекса, каза пред жителите на селото кметът на Община Мъглиж Господин Господинов. Как изглежда днес банята и какво й предстои, за да заработи отново – репортаж на Светла Тенева и Георги Нанов.
Така изглежда днес отстрани прочутата баня с минерална вода в Ягода. Влизаме вътре благодарение на кмета на мъглижкото село.
По сигнала разбираме, че е помислено за охрана на обекта, а първото, което се набива на очи е табела с информация за състава на водата.
Преминаваме през съблекалнята и помещението преди да се влезе в мъжкия басейн. Обстановката не е приятна, макар че преди не е било така.
За да не изглежда вътрешността на банята по този начин, и за да започне да функционира отново Община Мъглиж предприема първата крачка към промяната. От понеделник ще започнат дейностите по проекта за изграждане на водопровод.
В селото искат банята да заработи пак.
Срокът за изграждане на водопровода е 69 дни. Стойността на проекта е почти 200 хиляди лева, средствата са от общинския бюджет. Ако не бъде намерен финансов ресурс по програми, намеренията на Общината са да заделя от бюджета средства и за ремонт на сградата на банята.
Амбициите на ръководството са банята да отвори врати отново.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>