Продължава разследването за инцидента в завод „Арсенал“

Продължава разследването за инцидента в завод 4 на „Арсенал“ в Мъглиж под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора. Назначени са експертизи и е изискана документация, съобщиха днес от прокуратурата.

До момента е извършен оглед, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и технически експертизи, изискана е техническата документация за технологията и начина на производство, както и за безопасността на работа в цеха и проведените инструктажи за спазването на правилата.
Установено е,че в петък в 22 и 25 часа по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал Динко Д., на 52 г. от Стара Загора. Вследствие на получените телесни увреждания работникът е починал. Събраните до момента доказателства сочат, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество – хексоген, като причините за инцидента се изясняват.
Разследването се провежда от екип от следователи и прокурор.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>